головна • контакт • мапа сайту
Наша адреса:
м.Тернопіль,
вул. Грушевського,23,оф.419

тел.
0352-434116
    0352-435252

e-mail:

 

Головна
Відпочинок в Україні
Відпочинок за кордоном
Екстремальний туризм
Бізнес тури
Візова підтримка
Корисно знати
     АВСТРІЯ
про країну / курорти / тури
     ГРЕЦІЯ
     ЄГИПЕТ
   ІТАЛІЯ
   КІПР
    ОАЕ
    ПОЛЬЩА
    ТУНІС
    ЧЕХІЯ
 
 Візова підтримка

Перелік документів, необхідних для оформлення візи:


Перелік документів для отримання туристичної візи Шенген

(документи, які слід подавати акредитованим туристичним фірмам):

 

.

Документи

Примітки

1.

Візова анкета

Заповнена вручну або машинописом.

2.

2 фотографії

 

Кольорове фото 3,5 x 4,5 см, чітке, чисте та контрастне, видрукуване на папері високої якості на білому фоні, не старіше, ніж 6 місяців, та таке, що дає підстави ідентифікувати заявника, зроблене анфас (прямо), на якому виразно видно очі та обличчя з двох сторін від верхньої частини голови до верхньої частини плечей, в такий спосіб, щоб обличчя займало 70-80% фотографії. Особа на фото повинна бути без головного убору, дивитися прямо, із замкнутими вустами, обличчя не може бути закрите волоссям. У випадку осіб, які носять окуляри, фотографія повинна відповідати наступним вимогам: незатемнені лінзи, оправа не може закривати жодної частини ока, не можуть бути присутні будь-які світлові ефекти.

3.

Закордонний паспорт

разом з копією першої сторінки

- паспорт, дійсний щонайменше 3 місяці після планованої дати виїзду з території Шенген; повинен містити щонайменше 2 чисті сторінки; виданий протягом останніх 10 років;

- у випадку наявності інших закордонних паспортів - слід додати їх до візової анкети з копією першої сторінки.

 

4.

Копії сторінок паспорта з попередніми візами Шенген

За останні 3 роки.

5.

Ксерокопія внутрішнього паспорта

(сторінки: 1, 2, 5, 11* + сторінки з інформацією про отримані дійсні та попередні закордонні паспорти)

 

*сторінка 5 стосується осіб, яким виповнилося 45 років

*сторінка 11 – мається на увазі актуальна прописка

Туристи мають обов’язок надати оригінал свого внутрішнього паспорта працівнику акредитованої туристичної фірми; ксерокопія підтверджується печаткою фірми, записом "згідно з оригіналом" та підписом директора туристичної фірми або особи, вповноваженої до подачі документів у ППВА (кожна сторінка окремо)

6.

Страховий медичний поліс

- має бути дійсним на всій території країн шенгенської угоди та охоплювати весь період планованого перебування (мінімальна сума страхування 30.000 євро)

Страховий поліс повинен бути придбаним в страховій компанії, яка відповідає стандартам ЄС (відповідно до переліку компаній, розташованого на веб-сайті Генерального Консульства РП у Львові)

- рекомендується, аби при подачі документів з метою отримання одноразової візи термін дії страхового поліса охоплював додатково 15 днів

7.

Документ, що звільнює від оплати за візу:

- ксерокопія пенсійного посвідчення;

- ксерокопія довідки з Пенсійного фонду про право на пенсію;

- ксерокопія інвалідного посвідчення.

- під час подачі документів у ППВА слід обов’язково надати оригінал посвідчення/довідки, з метою підтвердження працівником ППВА достовірності наданих ксерокопій;

- або копія завірена нотаріально (оригінал документу)

 

- для дітей віком від 18 років та до 21 року, які залишаються на утриманні батьків – лист від одного з батьків, який підтверджує даний факт

оригінал

8.

Документ, що підтверджує мету подорожі

Оригінал або факс, або зісканований лист з готелю + роздрук з системи, що обслуговує пошту/скриньку, який підтверджує адрес відправника

 

  • e-voucher

Можливість подачі осіб, прописаних за межами львівського консульського округу

 

  • voucher або лист від туристичної фірми, який підтверджує бронювання готелю

Бронювання повинно містити наступну інформацію:

- термін бронювання;

- прізвище та ім’я особи, на яку здійснено бронювання;

- адреса та номер телефону готелю;

- інформація про суму здійсненого платежу.

(оплата на терит. РП мін. 30% вартості туру)

 

У випадку об’їзного туру: a) або б) + лист від готелю третьої країни

Підтвердження оплати від готелю третьої країни - 100% вартості туру

9.

Маршрут

У випадку об’їзних турів.

10.

У випадку неповнолітніх осіб (особи до 18 років):

Ксерокопія свідоцтва про народження

- туристи мають обов’язок надати оригінал представнику акредитованої туристичної фірми;

- ксерокопія має бути підтверджена згідно з оригіналом печаткою та підписом директора туристичної фірми або вповноваженим на подачу документів у ППВА працівником

11.

Якщо заявник є неповнолітньою особою (яка не досягла 18-річного віку) або залишається на утриманні батьків (від 18 до 21 року)

- копії внутрішніх паспортів батьків або опікунів

- туристи мають обов’язок надати оригінал внутрішнього паспорта представнику акредитованої туристичної фірми;

- ксерокопії підтверджуються згідно з оригіналом печаткою та підписом директора  туристичної фірми або вповноваженим на подачу документів у ППВА працівником

12.

У випадку спільної порожі з неповнолітньою особою:

- копії дійсних віз батьків або опікунів + копія першої сторінки закордонного паспорта (особисті дані)

- бронювання готелю на ім’я батьків або опікунів

- туристи мають обов’язок надати оригінал закордонного паспорта представнику акредитованої туристичної фірми;

- ксерокопії підтверджуються згідно з оригіналом печаткою та підписом директора  туристичної фірми або вповноваженим на подачу документів у ППВА працівником

13.

Ксерокопія нотаріальної згоди батьків на виїзд дитини за кордон

Якщо заявник є неповнолітньою особою і подорожує самостійно або з одним з батьків – вимагаєьбся згода обох батьків або другого з батьків (або юридичного опікуна).

- У випадку, коли згоду отримати неможливо: документи, які пояснюють причину відсутності згоди (наприклад, свідоцтво про смерть, довідка з суду про позбавлення батьківських прав).

- При подачі вище вказаних документів слід обов’язково надати оригінал працівнику туристичної фірми з метою підтвердження достовірності наданих копій.

- Подані ксерокопії підтверджуються  згідно з оригіналом печаткою та підписом директора  туристичної фірми або вповноваженим на подачу документів у ППВА працівником.

 

 


 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

© "VIP-travel" Ternopil 2007

Всі права застережено.

Мапа сайту
Наша адреса:
м.Тернопіль,
вул. Грушевського,23, оф.419
тел. 0352-434116
e-mail: admin@vip-travel.com.ua
З питань виготовлення сайтів звертайтесь за телефоном +380638480164
 
 
Український портАл
Тут спілкуються українською
Каталог веб ресурсів Тернопільщини